Proiect județean: Omagierea vieții Reginei Maria

Adalbert Cserni

CALENDARUL ȘI DESCRIEREA ACTIVITĂȚILOR PROIECTULUI EDUCATIV

Centenarul încoronării de la Alba Iulia- concurs de expuneri power-point

Pentru a se putea corecta prezentările în util,  fiecare cadru didactic participant are dreptul de a-ți dorit maxim timp doi elevi  (dacă au mai mulți elevi să participe, vă rog să vă selecționați cele mai bune două prezentări). Fiecare prezentare trebuie să fie alcătuită de un singur elev , nu se acceptă prezentări alcătuite de mai mulți elevi.

Concursul este cu participare indirectă, prezentările vor trebui atașate în formularul Google al acestora link-ul găsiți mai jos în e-mail și care va trebui completat de fiecare elev participant până la acest data de 23 octombrie 2022 (ultima zi în care se mai acceptă ) . lângă formularul Google, fiecare școală participantă trebuie să completeze și fișa de a-ți găsi pe care să-ți găsești atașată la acest mesaj și să o trimită pe adresa de e-mail sebastian_bunghez@screginamariaarad.ro până la data de 23 octombrie 2022 . Rezultatul concursului va fi făcut cunoscut în ultima zi a proiectului, 29 octombrie, care este și ziua de naștere a Reginei Maria. 

Fișierul PowerPoint trebuie să fie redenumit sub forma NumeElev_Sectiune_NumeScoala (de exemplu PopescuValer_Gimnaziu_Sc.Gimn.„ReginaMaria”Arad sau IonescuMarian_Liceu_LiceulMecanicLugoj).

Prezentările PowerPoint vor avea înscrise pe primul slide titlul prezentării , numele și prenumele elevului, clasa, școala de proveniență și numele cadrelor didactice îndrumătoare (profesori de istorie, informatică și educație plastică) . Pe ultimul slide se va trece bibliografia folosită pentru alcătuirea prezentării.

Concursul are două secțiuni, secțiunea Gimnaziu și secțiunea Liceu. La secțiunea Gimnaziuările trebuie să aibă maxim 8 slide-uri , iar la secțiunea liceu maxim 10 slide-uri . Î n funcție de punctajul obținut de elevi, se vor acorda fiecărei secțiuni câte un premiu I, un premiu II, un premiu III și o mențiune ; în cazul existenței unor lucrări care vor obține un punctaj egal și vor fi în situație de a fi premiat, ambelor li se va acorda același premiu.

Formular on-line: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJCK9VQR_kCqnN_ZIrWudmjZKLkh2rk3Iayzbz5e7bdimdGQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Centenarul Încoronării de la Alba Iulia- concurs de creație plastică (grafică și pictură)

 Data/Perioada  desfășurării :

   -Termenul limită de primire a lucrărilor: 24.10.2022;

   -Jurizarea și deschiderea expoziţiei ”Centenarul Încoronării de la Alba Iulia”:         24.10.2022 – 29.10.2022;

           -Expoziţia rămâne deschisă și se trimit diplomele până la data de      26.11.2022.

Locul desfășurării: Școala Gimnazială ”Regina Maria” Arad Elevi participați (clasele participante) : Concursul se adresează elevilor din învățământul primar, gimnazial și        liceal de la școlile din țară. Elevii participanți pot fi înscriși în concurs pe următoarele categorii: clasele 0-IV ; clasele V-VIII ; Responsabili (cadre didactice) : Țolea Eugenia Loredana –    prof. Educație plastică și Educație vizuală.  Parteneri (invitați): Inspectoratul Școlar Județean Arad.  Scurtă descriere a activității :

           Exploatând procesul creativ, în urma unei discuții de deschidere       despre Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria (discuții pentru elevii de gimnaziu-liceu și povești pentru elevii din ciclul primar) elevii urmează realizarea unei sarcini de creație artistică individuală.          Expoziția de creație plastică, dedicată personalității Regina Maria, are  ca obiective : dezvoltarea capacității de transpunere a cunoștințelor istorice în imagine, dezvoltarea creativității și a simțului artistic, dezvolatrea spiritului de competiție și fair-play la elevii din nivelul primar, gimnazial si liceal. Creațiile artistice vor fi realizate la orele de educație plastică, sub coordonarea profesorilor de educație plastică și educație vizuală, în tehnică de lucru la alegere (pictură, grafică, desen), pe suport de lucru la alegere și va  respecta tema propusă pentru concurs : ”Centenarul Încoronării de la Alba Iulia”.

Concurs de șah „Cupa Reginei”

      Data/Perioada  desfășurării :

  • perioada de înscriere: 26.09.2022 – 17.10.2022
  • ziua desfășurării concursului: 21.10.2022
  • jurizarea și ierarhizarea rezultatelor: 21.10.2022

      Locul desfășurării: Școala Gimnazială „Regina Maria” Arad

 Elevi participați (clasele participante) : Clasele a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a

Responsabili (cadre didactice) : prof.Milaș Flavius, prof. Cosma Mitică, prof. Milaș Florica.  Parteneri (invitați): Palatul Copiilor Arad, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”Arad

Scurtă descriere a activității: Activitatea se deschide cu o scurtă lecție de șah susținută de coordonatorii proiectului. Se vor face tragerile la sorți de către un calculator pentru a stabili care sunt jucătorii care se vor confrunta. Fiecare elev va juca 5 partide de șah rapid a câte 10 minute pentru fiecare jucător. Jucătorul care primește mat sau la care i se termină timpul de joc va pierde partida. Dacă este remiză sau pat fiecare jucător primește jumătate de punct. Cel care va acumula cele mai multe puncte la finalul celor 5 partide va fi declarat câștigătorul concursului. Se vor acorda premii și diplome la finalul concursului.

Activitatea este cu participare : directă. 

Formular de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRxbCPBYfgZpS6sg1twm-4-c-BuNPW2yl3NqwTQxs9tC6cHw/viewform

Cupa “Regina Maria” fotbal şi handbal

Data/Perioada  desfășurării : 17.10.2022-28.10.2022

Locul desfășurării: Școala Gimnazială „Regina Maria” Arad , Sala de sport

Elevi participanți (clasele participante) 

 FOTBAL:

-categoria clasele 0-II (născuţi în 2014 şi mai mici) ,-categoria clasele a III-a şi a IV-a (născuţi în 2011 şi mai mici),-categoria clasele a V-a şi a VI-a (născuţi în 2010 şi mai mici),-categoria clasele a VII-a şi a VIII-a (născuţi în 2007 şi mai mici),       HANDBAL:

-categoria ,născuţi în 2014 şi mai mici,-categoria născuţi în 2011 şi mai mici,-categoria născuţi în 2009 şi mai mici

Responsabili (cadre didactice) : prof. Ţigan Cristian, prof. Freisinger Mariana

Parteneri (invitați): CSŞ Gloria Arad, AJF Arad,

  Scurtă descriere a activității

Activitatea se va desfăşura pe pe mai multe zile ,  fiecare categorie de vârstă va avea o zi de desfăşurare. Sistemul după care se vor disputa meciurile , va fi fiecare cu fiecare, tabela Berger,  în urma extragerii de către participanţi a locului din grupă. La final se va stabili clasamentul în urma rezultatelor, se vor premia primele trei locuri.

Sari la conținut